Kako se sve veći broj motora oprema turbo-punjačima, bilo je veoma bitno da se njihov servis i remont uvedu u sistem, te tako pod kontrolu stavi i taj segment. U tu svrhu Cubi je oformio sopstveno specijalizovano odeljenje i opremio ga vrhunskim mašinama. Pristup “sve pod jednim krovom” bitna je komponenta napora koji se ulažu zarad zadovoljstva klijenata.
Turbokompresor može biti uzrok povećane potrošnje motornog ulja. Naravno, tek nakon provere samog motora, može se preći na dijagnostiku turbokompresora. Potrošnja ulja na turbokompresoru nastaje kada zaptivke na vratilu turbokompresora više ne zaptivaju kako treba. Svo ulje koje prođe pored karika delimično sagori u motoru ili biva izbačeno zajedno sa izduvnim gasovima. U oba slučaja siguran znak povećane potrošnje ulja jesu izduvni gasovi plave boje. Posle ugradnje novog ili remontovanog turbokompresora, obavezno se menja i motorno ulje, filter za ulje i filter za vazduh, preporučuje se i čišćenje usisnog sistema. U hladnjaku vazduha (interkuleru) mogu zaostati velike količine motornog ulja, ukoliko je motor imao problema sa turbokompresorom. U nemogućnosti da se interkuler potpuno očisti, neophodno ga je zameniti.
Uslovi za dug vek i pravilan rad turbokompresora su:
Turbo servis

Turbo Servis Cubi

Oštećenja

Oštećenje turbokompresora najčešće nastaje zbog: prodiranja stranog tela u kompresor, nečistoće u ulju ili nedostatak ulja, previsoke temperature izduvnih gasova, zaostali opiljci posle mašinske obrade...

Turbo servis Novi Sad

Turbo Servis Cubi

Rešenja

Besplatna dijagnostika turbine, predlog za optimalno rešenje problema, ugradnja originalnih delova (TURBO IDEAL, MELETT, TURBORAIL). Oprema za popravku turbina: EVB Elektro Vibrobalans, DELTA TECH, G3, REDAT.
Garancija 12 meseci!

Turbo servis Cubi

Turbo Servis Cubi

Oprema Evb Elektronik Vibrobalans
Turbo servis Cubi

Turbo Servis Cubi

Podešavanje turbine na mašini G3
Turbo servis Cubi

Turbo Servis Cubi

Oprema Evb Elektronik Vibrobalans
Turbo servis Cubi

Turbo Servis Cubi

Podešavanje turbine na mašini REDAT

Turbo Servis Cubi Novi Sad

Email

cubi.metalizacija@gmail.com

Adresa

Bulevar Vojvode Stepe 36/a, Novi Sad

Radno vreme:

Ponedeljak - Petak
08.30 - 16.30

Subota
08.30 - 13.00

Telefon

+ (381) 21 6512 328

+ (381) 62 512 328